مواد لازم جهت تهیه چلو مرغ زعفرانی :
- ۴ پیمانه برنج
- ۴ تکه گوشت مرغ
- ۳ عدد پیاز
- ۵۰ گرم کره
- دو عدد سیب زمینی
- زعفران به مقدار لازم
- ۳ عدد گوجه فرنگی
- نان لواش یک عدد
- زردچوبه به میزان دلخواه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زرشک به دلخواه
- ۱۵۰ گرم نخود فرنگی به دلخواه
طرز تهیه چلومرغ زعفرانی :
در این مرحله تک تک مواد لازم جهت پخت چلو مرغ زعفرانی را آماده میکنیم. جهت پخت مرغ زعفرانی، ابتدا سیب زمینیها را پوست کنده و بشوئید. سپس آنها را به شکل خلالی خرد کرده و شسته و در آبکش بریزید. پس از اینکه آب سیب زمینی خارج شد، جهت سرخ کردن آماده میشود. سپس پیازها را به شکل خلالی خرد میکنیم. اکنون زعفران را ساییده و درون قوری یا هر ظرف دیگری دم میکنیم. زرشک را نیز پاک کرده و شسته و برنج را خیس میکنیم. اضافه کردن زرشک کاملا اختیاری است.
جهت پخت مرغ، در مرحله اول در درون یک قابلمه متوسط کمیروغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، شروع به سرخ کردن مرغها میکنیم. پس از آن زردچوبه و نمک به مرغها اضافه میکنیم. مرغ را هم میزنیم تا ادویهها به خوبی ترکیب شوند. کمیهم فلفل سیاه به مرغ اضافه کرده و صبر میکنیم تا مرغها سرخ شوند.
زمانی که مرغها به خوبی سرخ شدند، پیاز را به مرغ اضافه میکنیم و کره را هم در درون قابلمه میریزیم و مواد درون قابلمه را به خوبی هم میزنیم.
در این مرحله، زعفرانی که از قبل دم کرده بودیم را به مرغ اضافه میکنیم. کل مرغها باید به زعفران آغشته شود تا رنگ و مزه زعفران داشته و خوشرنگ شود. اکنون نصف استکان آب درون قابلمه ریخته و اجازه میدهیم تا مرغها به مدت یک ساعت به همراه درجه حرارت کم به همراه وجود زعفران طبخ شود.
یک قابلمه دیگر را تا نصف از آب پر میکنیم. صبر میکنیم تا آب جوش بیاید و نمک به آب اضافه میکنیم. زمانی که به طور کامل جوش آمد به طوریکه حبابهایی در درون قابلمه مشاهده کردید، برنج از قبل خیس شده را در درون قابلمه بریزید. صبر کنید تا برنج به خوبی پخته شود.
پس از اینکه برنجها نرم شد، آن را جهت آبکش کردن آماده میکنیم. برنج را آبکش کرده و یک قابلمه آماده میکنیم. انتهای قابلمه کمیروغن ریخته و سپس نان لواشی که از قبل آماده کرده بودیم را در ته قابلمه قرار میدهیم. پس از آن برنجها را در درون قابلمه میریزیم. درب قابلمه را بسته و به مدت ۳۰ دقیقه بر روی شعله کم گاز قرار میدهیم تا برنج به خوبی پخته شود.
در یک ماهیتابه جداگانه، سیب زمینیهای خلالی را سرخ میکنیم. نخود فرنگیها را نیز به شکل جداگانه سرخ میکنیم. زرشکها را نیز در یک قابلمه جداگانه سرخ میکنیم و در آخر گوجه فرنگی را سرخ میکنیم. توجه کنید که نخود فرنگی و سیب زمینی سرخ شده جهت تزئین در کنار مرغ هستند.
اکنون مرغهای آماده شده را در یک ظرف ریخته و گوجه و سایر موادی که جهت تزئین مرغ آماده کرده بودیم را در کنار ظرف مرغ میریزیم.
کمیاز برنج پخته شده را جدا کرده و به همراه زعفران و زرشک ترکیب میکنیم. سپس برنج را در یک ظرف ریخته و جهت تزئین، برنج ترکیب شده به همراه زعفران را بر روی آن میریزیم. اکنون غذای ما آماده خوردن است.
شما عزیزان میتوانید جهت مشاهده قیمت مرغ پاک شده از این لینک دیدن کنید.