ماهی شکم پر شمالی از غذاهای محبوب و پر طرفدار شمال کشور میباشدکه بع دلیل مواد مورد استفاده و روش پخت آن طعم و عطری بی نظیر دارد. ما در این بخش قصد داریم تا بپردازیم به آموزش طرز تهیه و مواد لازم برای ماهی شکم پر شمالی لازم به ذکر بوده که این دستور العمل به صورت ساده و آسان میباشد.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر شمالی :
- ماهی قزل آلا: یک عدد ماهی به صورت درسته
- پیاز: 1 عدد
- سیر: دو حبه
- رب انار: دو قاشق غذاخوری
- سبزیجات معطر: سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی :
ابتدا ماهی قزل آلا را شسته و سر و دم آن را جدا کنید. در مرحله بعد آن را کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج شود. اگر میخواهید ماهی را مجلسیتر سرو کنید، بهتر است آن را به صورت کامل طبخ کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و به آن کمینمک، آبلیمو، آویشن، فلفل و ادویه ماهی اضافه کنید. در مرحله بعد ماهی به زمان سه تا چهار ساعت درون مواد بخوابانید و خوب ماساژ دهید تا ماهی مزهدار شود.
در فاصلهای که ماهی را کنار گذاشتید، مواد درون شکم را آماده کنید.
پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و با کمیروغن تفت دهید در مرحله بعد سبزیجات معطر را اضافه کنید. ادویه ماهی، گردو و رب انار را نیز اضافه کنید و مواد را کمیدیگر با حرارت ملایم تفت دهید. مواد درون شکم آماده میباشد. آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
ماهی را از مواد خارج کرده و پوست آن را تمیز کنید. درون شکم ماهی را با مواد پر کنید و به وسیله خلال دندان دور تا دور ماهی را به هم وصل کنید.
درون ظرف فر را با کره چرب کنید. ماهی را درون ظرف گذاشته و هر سبزیجاتی که مایل هستید، کنار آن بچینید. در مرحله بعد مقدار کمیآب درون ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید.
ظرف را به زمان ۴۰ دقیقه درون فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. در مرحله بعد فویل را بردارید، مقداری زعفران روی ماهی بریزید و فر را به زمان ۱۰ دقیقه روی حالت گریل بگذارید تا سطح ماهی طلاییرنگ شود.
ماهی شکم پر شمالی آماده میباشد. میتوانید کنار سبزی پلو سرو کرده و نوش جان کنید.
برای مشاهده قیمت ماهی درسته میتوانید از این لینک دیدن کنید.